Novinky

6. 1. 2019 byla na ČT2 v pořadu Chcete mě odvysílána reportáž o nás a našich morčátkách. Kdo by se chtěl podívat https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095970013-chcete-me/218562221300038/

 nebo na https://www.youtube.com/watch?v=EiUd1oyLH4A  a 25.1.2014  v pořadu Hobby naší doby https://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/213562223000039/cast/304475/

1. 10. 2020 Morče divoké v našem chovu také na youtube ve videu Eduarda Nováčka. https://www.youtube.com/watch?v=KgCUd7tDeV8

18. 9. 2023 Po dlouhé době postupně obnovujeme a doplňujeme novinky v našem chovu. Více v jednotlivých článcích, které postupně zveřejníme.

Domů
SKINNY - odchovy 2012



23. 12. 2012  VRH W9  ZUZA SKINNY VELVET + WHITE
Na rozdíl od předchozího vrhu tento plánovaný a očekávaný byl. A lépe to již ani vyjít nemohlo! Ze spojení červené samičky a bílého samce vzešla dvě velká miminka - červený sameček a vysněná bílá holčička, krásný vánoční dárek! Seděla jsem u samičky v noci, kluk již byl dávno venku, ale obří mládě - samička se "zaseklo" a nešlo ven. Zuza byla vyčerpaná, třásla se. Trvalo nám to dost dlouho, ale spojenými silami jsme samičku přivedly na svět - živou a zdravou. I Zuza se rychle vzpamatovala a o obě miminka vzorně pečuje. Byla jsem opravdu šťastná, že vše neskočilo cíařským řezem, zpočátku to na to vypadalo.

Zuza a její dva obříci, foto 23. 12. 2012
 
Červený kluk, bílá holčička, foto 23. 12. 2012

Krásná miminka.

Poznámka z 9. 1. 2012 Bohužel všechno nemá vždy šťastný konec. Před několika dny přišla miminka o svou maminku Zuzu. Zdravá, čilá, kojící samička dostala průjem. Myslela jsem, že šlo o dietní chybu, že to je po paprice kapii. Po Bio Lapisu se průjem podařilo zastavit. Nastaly ale problémy s kojením, Zuza na to byla slabá. Snažila jsem se pomáhat, jak to šlo. Zdálo se, že se vše opět stabilizovalo. Průjem se ale vrátil nečekaně zpátky - a v těžší formě. Tentokrát již léky nezabraly. I když se průjem zastavil, Zuza chřadla a chladla. Potravu nepřijímala...
Miminek se ujala Amanda, které jsem odebrala kluky. Ona sirotky sice přijala, ale nekojí je. Mléko - "borisovku" - musím dodávat já. Naštěstí jsou obě miminka zdravá a přibývají.
Škoda jejich hezké, mladé maminky!
 
20. 12. 2010  neplánovaný vrh IBIZZA TERRA PUNCTATA (hladká samička) + NEZNÁMÝ SAMEC (též hladký)
Tak proto byli po ránu všichni samci neklidní! Nešlo o zeleninu! Rodily dvě samičky, nejen Zonka, ale i Ibizza, o které jsem neměla tušení, že je březí. Prostě mě to vůbec nenapadlo!
Ibizzu, hladkou samičku, solid aguti oranžovou, jsem přinesla koncem října, spolu s dalšími samičkami, z CHS Terra Punctata jako nevěstu pro baldwina Yemiho. Abych vnesla do chovu novou krev a barvu. Bylo mi řečeno, že se narodila v červnu, a tak jsem čekala, až bude ještě starší, abych ji nepřipustila příliš mladou. Jelikož ale rychle přibývala, usoudila jsem, že je již čas. A také jsem chtěla Yemimu udělat radost, on je tak nerad sám.
Samozřejmě jsem neměla nejmenší tušení, že by Ibizza mohla být již nakrytá z původního chovu, a tak jsem byla naprosto v šoku, když jsem při rozdávání zeleniny v boxu u Yemiho a Ibizzy uviděla pobíhat toto strakaté stvoření - samičku. Je úžasná! Domnívám se, že ač je to zbarvením zřejmě magpie - straka, že to způsobil nějaký dalmatin v předcích. Barvou je zřejmě čoko - bílá, ještě se uvidí.
 
Samička A, hladká - zcela nečekaný přírůstek do našeho chovu.



Samička dostala jméno Agility a takto vypadá 9. 1. 2013

Agility je velký průzkumník, čilé, velké mládě. O jejím prodeji neuvažujeme.
 
20. 12. 2012   VRH V9  ZONKA SKINNY VELVET + YNX
Dnešní den byl plný překvapení. Ačkoli jsem u Zonky očekávala miminek více, našla jsem dva pěkné cvalíky - již očištěné a krásně zvědavé. Mláďata se na mě dívala svýma překrásnýma očima, kluk, černý s červenou, a aguti zlatá holčička. A Zonka, která má oči jako laňka, je chránila, přitisknutá k zemi se snažila mi zabránit v tom, abych si je vzala. Od začátku vzorná matka. V místnosti byl celkově neklid. Myslela jsem, že je to proto, že si místo rozdávání zeleniny prohlížím miminka. Také jsem si je hned fotografovala a vážila. Raději spolu se Zonkou, byla celá vyděšená, že jí je beru.

Zonka s miminky 20. 12. 2012

Poznámka z 9. 1. 2013 bezproblémový vrh, miminka krásně prospívají. Komu by se hodil hezký, buclatý chlapeček, černý s červenou, napište nám.

Kdo má zájem o tohoto pěkného, buclatého samečka, brzy bude k odběru!
Veyron, foto 9. 1. 2013, váha téměř 300 g!

Veyron zleva
 
8. 12. 2012  VRH U9  AMANDA SKINNY VELVET + ITCHY VON DER KUSCHELWIESE, CH.CR, GCH.CR
Amanda kynula a kynula. Od samce byla oddělená již dávno, protože se nedalo poznat, kdy bude rodit. I přesto, že již vypadala jako velká želva (někdo přirovnává březí samičky ke klíštěti), byla pohyblivá a žravá, vše bylo v pořádku. A také porod nakonec proběhl k mé velké radosti naprosto bez problémů. Na světě byla čtyři nádherná, tlusťoučká miminka - dva černí kluci, černá samička s nádhernýma očima a stejně tak krásná čokoládová.
Miminka byla krásně pohyblivá, holčičky byly o něco větší než kluci, byl to bezproblémový vrh. Další den jsem se na ně zálibně dívala, jak běhají po boxu a okusují seno. Mléka již měla samice dost. No a potom jsem našla ležet čokoládovou holčičku bez známek života. Byla jak placička, částečně vmáčknutá do hoblin. Ani jsem tomu nechtěla věřit. Taková škoda! Co se jen mohlo stát? Všichni ostatní byli čilí, v naprostém pořádku. Ovšem další den jsem našla černou holčičku také mrtvou, dokonce okousanou. Amanda s kluky ležela na druhé straně boxu. Toto vše píšu až 25. 12., protože v předvánočním shonu jsem se k tomu nedostala. Když se nad tím zamýšlím, napadá mi jediné vysvětlení - že Amanda své dvě krásné, plně životaschopné holčičky zalehla, nebo zašlápla. O kluky se vzorně stará, jsou již velcí - a to byli proti svým sestřičkám menší, obzvláště ten jeden. Mohu jen znovu konstatovat, že je to opravdu škoda - takový krásný, vydařený vrh to byl!

Amanda rodí, foto 8. 12. 2012

To asi ještě nejsou všechna...

Teď již ano..

Amanda se svými krásnými miminky. Foto 8. 12. 2012
 
NA PRODEJ
Nabízíme několik skinny morčátek - viz kapitola NA PRODEJ. Odběr od 8. 12. 2012
V případě zájmu nám napište.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nabízíme

Anketa

Kolika let se dožilo vaše skinny morčátko?
 

Počítadlo přístupů

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes752
mod_vvisit_counterVčera2042
mod_vvisit_counterTento týden752
mod_vvisit_counterMinulý týden4740
mod_vvisit_counterTento měsíc14034
mod_vvisit_counterMinulý měsíc17089
mod_vvisit_counterVše2223430

Online (20 minutes ago): 38
Vaše IP: 3.22.242.141
MOZILLA 5.0,
Dnes: Dub 29, 2024

Copyright 2009 by MaraXa